Obama valdes bort från jurytjänst

Han må vara USA:s före detta president, men Barack Obama infann sig i en domstolsbyggnad i sin gamla hemstad Chicago för att uppfylla sin medborgerliga skyldighet efter att ha kallats till tjänstgöring i en domstolsjury. Obama infann sig i Richard J.(TT)
Publicerad 8 november 2017

Han må vara USA:s före detta president, men Barack Obama infann sig i en domstolsbyggnad i sin gamla hemstad Chicago för att uppfylla sin medborgerliga skyldighet efter att ha kallats till tjänstgöring i en domstolsjury.

Obama infann sig i Richard J. Daley Center, där flera domstolar huserar, sedan Secret service sökt igenom byggnaden. Han var klädd i rock och skjorta, men utan slips.

Domaren Timothy Evans klargjorde sedan att Obama fallit bort i det urval som görs och inte kommer att sitta i någon jury.

Obama äger en fastighet området Kenwood i södra Chicago. Liksom alla andra som kallas kunde han förvänta sig en ersättning på motsvarande knappt 145 kronor per dag.

Han är inte den första megakändisen att kallas till jurytjänst i Chicago. 2004 satt tv-stjärnan Oprah Winfrey i juryn i en rättegång där en man dömdes för mord.

Han är inte heller den förste före detta presidenten att kallas. Både George W Bush och Bill Clinton har inställt sig för jurytjänstgöring.

TT