Näst mest jagade maffioson fast

En förrymd maffiatopp har gripits i Neapel. Det handlar om den 38-årige Marco di Lauro, den ende av Camorrabossen Paolo di Lauros fyra söner som ännu befann sig på fri fot. Gripandet av Marco di Paolo gick lugnt till, enligt italienska medier.(TT)
Publicerad 2 mars 2019

En förrymd maffiatopp har gripits i Neapel. Det handlar om den 38-årige Marco di Lauro, den ende av Camorrabossen Paolo di Lauros fyra söner som ännu befann sig på fri fot.

Gripandet av Marco di Paolo gick lugnt till, enligt italienska medier. Han vistades i en lägenhet i stadsdelen Chiaiano tillsammans med sin hustru.

38-åringen blev internationellt efterlyst 2006 och var landets näst mest eftersökte person, efter "superbossen" Matteo Messina Denaro som misstänks vara en av sicilianska Cosa Nostras ledare.

På bilder från gripandet ses Marco di Paolo ledas bort till en bil med en polishelikopter i luften ovanför med ett hundratal nyfikna som vittnen. Rop som "bra gjort, bra gjort" hördes, rapporterar lokala medier.

En angivare uppgav 2010 att Marco di Paolo var ansvarig för minst fyra mord. Han har varit på rymmen sedan 2004, då han undkom ett stort polistillslag känt som "handbojornas natt".

Inrikesminister Matteo Salvinii hyllar operationen och utlovar "inget andrum för kriminella".

TT