Annons

Muslimsk predikant gripen i Turkiet

Adnan Oktar, muslimsk författare och tv-predikant, har gripits i Istanbul tillsammans med ytterligare 235 personer som han har koppling till, meddelar Istanbulpolisen. Polisen slog till mot Oktars hus i Cengelkoy på den asiatiska sidan av Istanbul i gryningen, enligt tidningen Sabah.(TT)
Publicerad 11 juli 2018

Adnan Oktar, muslimsk författare och tv-predikant, har gripits i Istanbul tillsammans med ytterligare 235 personer som han har koppling till, meddelar Istanbulpolisen.

Polisen slog till mot Oktars hus i Cengelkoy på den asiatiska sidan av Istanbul i gryningen, enligt tidningen Sabah. Fler gripanden ska ha skett i fem olika distrikt i Turkiet. Oktar och de övriga gripna anklagas för bland annat bedrägeri, sexuella övergrepp och för att ha försökt bilda ett kriminellt gäng.

Annons

Det är inte första gången Oktar hamnat i blåsväder. I februari förbjöds ett av hans tv-program. Enligt den myndighet som utövar tillsyn över turkisk tv var programmet en kränkning av kvinnors rättigheter.

På sin kanal A9 brukar Oktar blanda teologiska diskussioner kring islam med inslag av danser av olika slag, där han ibland dansar med unga kvinnor som kallas "kattungar" och unga män som kallas hans "lejon".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons