Manafort har tre pass och stora tillgångar

Domstolsdokument visar att president Donald Trumps åtalade före detta kampanjchef Paul Manafort hade tre amerikanska pass och miljontals dollar i tillgångar. Han har också rest till Kina, Mexiko och Ecuador med en telefon och ett mejlkonto som registrerats under falskt namn, rapporterar CNN.(TT)
Publicerad 1 november 2017

Han har också rest till Kina, Mexiko och Ecuador med en telefon och ett mejlkonto som registrerats under falskt namn, rapporterar CNN.

Manafort och hans samarbetspartner Rick Gates åtalades härom dagen på tolv punkter, bland annat för att ha konspirerat mot USA, för misstänkta brott som pågått 2006-2017. Åtalet är det första i utredningen om rysk inblandning i fjolårets amerikanska presidentval och de innebär ett stort steg i utredningen som leds av den tidigare FBI-chefen Robert Mueller.

Manafort, som fick sparken som kampanjledare i augusti i fjol när det framkom att han tagit emot olagliga betalningar på 12 miljoner dollar (cirka 100 miljoner kronor) från den proryske tidigare presidenten i Ukraina Viktor Janukovytj, har enligt dokumenten lämnat in tio passansökningar under de senaste tio åren och har för närvarande tre amerikanska pass.

Han har också på olika finansiella dokument sedan 2012 uppgivit sina tillgångar till allt ifrån 19 till 136 miljoner dollar (motsvarande 160 miljoner till 1,1 miljarder kronor).

TT