Annons

Spanska tåg rullar igen efter utrymning

Tågen har börjat gå igen vid Atocha-stationen i Madrid. Trafiken stoppades under onsdagsförmiddagen på grund av ett misstänkt föremål som setts i en resväska på ett tåg på väg från Barcelona till Madrid.(TT)
Publicerad 7 november 2018

Tågen har börjat gå igen vid Atocha-stationen i Madrid. Trafiken stoppades under onsdagsförmiddagen på grund av ett misstänkt föremål som setts i en resväska på ett tåg på väg från Barcelona till Madrid.

De flesta spanska tågstationer kräver att passagerarna scannar sitt bagage vid ombordstigning, och det var då det misstänkte föremålet upptäcktes i Barcelona. Det är fortfarande oklart varför väskan släpptes vidare, men säkerhetspersonal varnade polisen i Madrid när man insåg att väskan var på tåget.

Annons

När tåget anlände till Atocha-stationen i Madrid söktes alla väskor igenom av bombtekniker, och det rörde sig inte om något farligt. Det misstänkta föremålet var nämligen ett bältesspänne som råkade se ut som en handgranat, enligt polisen. På en bild som twittrades ut av den katalanska polisen ser man hur föremålet tydligt ser ut som en granat.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons