Annons

Ex-presidenter vill tillbaka till makten

Miljontals människor i Madagaskar köade till vallokalerna för att välja president. Sittande Hery Rajaonarimampianina ställs mot två tidigare statschefer: Marc Ravalomanana och Andry Rajoelina. Alla har lovat att sätta ytterligare fart på ekonomin, som väntas växa med över fem procent i år.(TT)
Publicerad 7 november 2018

Miljontals människor i Madagaskar köade till vallokalerna för att välja president.

Sittande Hery Rajaonarimampianina ställs mot två tidigare statschefer: Marc Ravalomanana och Andry Rajoelina. Alla har lovat att sätta ytterligare fart på ekonomin, som väntas växa med över fem procent i år.

Annons

Men flera organisationer anklagar kandidaterna för att vilja berika sig själva på presidentposten, något de själva nekar till.

Inga oegentligheter har upptäckts, meddelar chefen för EU:s valobservatörer. Förhoppningen finns om ett andra fredligt och demokratiskt val, efter det att Rajoelina tog makten från Ravalomanana genom en kupp 2009.

Maktskiftet 2013, då Rajaonarimampianina stod som segrare, gick lugnt till.

Prognosen mitt på onsdagen var att valdeltagandet skulle hamna på 30-35 procent. Nära 10 miljoner av landets 25 miljoner invånare är registrerade för att kunna rösta.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons