Lottospelare jagar superjackpott

Den största jackpotten i lotterihistorien - 675 miljoner dollar (6 miljarder kronor) - står på spel i USA på lördag. En febrig spänning råder bland lottospelare som drömmer om att bli mångmiljonärer. Efter onsdagens dragning var det ingen som gjorde anspråk på potten som då låg på en halv miljard dollar.(TT)
Publicerad 7 januari 2016

Den största jackpotten i lotterihistorien - 675 miljoner dollar (6 miljarder kronor) - står på spel i USA på lördag. En febrig spänning råder bland lottospelare som drömmer om att bli mångmiljonärer.

Efter onsdagens dragning var det ingen som gjorde anspråk på potten som då låg på en halv miljard dollar.

Varje onsdag och lördag drar lotteribolaget fem vita bollar ur en behållare med 69 bollar och en röd boll ur en behållare med 26 bollar.

"Jag kommer helt säkert att köpa en lottokupong, jag behöver vinna de där pengarna! 675 miljoner till mig, jag kan se det nu", skriver Quandre Diggs i Angleton, Texas.

Inga Klints i Chicago hoppas att lotteriinsatserna på kontoret vinner superjackpotten, "så att vi alla kan sluta samtidigt".

Powerball-lotteriet spelas i 44 amerikanska delstater, huvudstaden Washington, Puerto Rico och amerikanska Jungfruöarna.

TT