Ljög om att familjen dött i Grenfell Tower

En 53-årig man lurade myndigheterna om att hans familj dött i den omfattande branden i Grenfell Tower i London. Nu döms han till 21 månaders fängelse, skriver Sky News. I två veckor efter höghusbranden, som bröt ut den 14 juni förra året, uppgav 53-åringen att hans fru och son dött i lågorna.(TT)
Publicerad 9 februari 2018

En 53-årig man lurade myndigheterna om att hans familj dött i den omfattande branden i Grenfell Tower i London. Nu döms han till 21 månaders fängelse, skriver Sky News.

I två veckor efter höghusbranden, som bröt ut den 14 juni förra året, uppgav 53-åringen att hans fru och son dött i lågorna. Allt för att få ut 12 000 pund från fonder som upprättats för brandoffren och andra insamlingar.

Över 70 människor omkom i branden.

53-åringen gick till och med så långt att han skakade prins Charles hand när kungligheten mötte överlevande. Han intervjuades också av medier. Men han bodde inte i Grenfell Tower utan på andra sidan London, i Beckenham.

Den nu dömde mannen visade inga känslor när han fick sitt straff avkunnat i Southwark Crown Court på fredagen, enligt Sky News.

Brittiska medier rapporterar att han avslöjades av att ha uppgett ett lägenhetsnummer som inte fanns, och sedan uppgett en adress på en annan lägenhet där andra människor bodde.

TT