Annons

Livstid för mord vid Judiska museet

Den franske jihadist som befunnits skyldig till det dödliga dådet vid Judiska museet i Bryssel i maj 2014 döms till livstids fängelse. Åklagaren Yves Moreau har kallat den dömde, en 33-årig fransk medborgare vid namn Mehdi Nemmouche, för "feg" och "psykopat".(TT)
Publicerad 12 mars 2019

Den franske jihadist som befunnits skyldig till det dödliga dådet vid Judiska museet i Bryssel i maj 2014 döms till livstids fängelse.

Åklagaren Yves Moreau har kallat den dömde, en 33-årig fransk medborgare vid namn Mehdi Nemmouche, för "feg" och "psykopat".

Annons

En 30-årig medhjälpare som befunnits skyldig till att ha försett Nemmouche med de vapen han använde vid dådet dömdes till fängelse i femton år.

Medhjälparen, även han fransk medborgare, sade att han skämdes över att över huvud taget ha träffat Nemmouche som han kallade ett monster.

Fyra personer - två israeliska turister, en fransk volontär och en belgisk receptionist - dödades vid dådet när Nemmouche började skjuta vid ingången till museet. Sex dagar senare greps han i Marseille och han har sedan dess suttit häktad i Bryssel.

En jury förklarade i förra veckan Nemmouche skyldig till "terrormord".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons