Annons

Tusentals anges i jakt på homosexuella

Hbtq-personer i Tanzania tvingas gå under jord när regeringen manar till förföljelse av homosexuella. Tusentals namn har redan strömmat in till myndigheterna och en kommitté ska genomsöka sociala medier.(TT)
Publicerad 2 november 2018
””

Det var i måndags som guvernören i regionen Dar es Salaam, Paul Makonda, uppmanade allmänheten att rapportera in personer som misstänks vara homosexuella. Enligt Makonda har tusentals namn redan strömmat in till tanzaniska myndigheter - namn på personer som nu riskerar upp till 30 års fängelse.

””

Brott mot MR

Annons

Under en presskonferens i tisdags meddelade Makonda att en kommitté på 17 personer ska dammsuga sociala medier för att med hjälp av bilder och videor identifiera homosexuella.

””

Hon förklarar att den pågående utvecklingen är en del av Makondas skarpa strategi för att inskränka mänskliga rättigheter.

””

Fördömer homosexualitet

Makonda har tidigare sagt att han förväntar sig kritik utomlands men att han inte kommer att vika sig.

””

Samkönade sexuella relationer är förbjudna i Tanzania, även om de fällande domarna är få. Men attacker mot hbtq-personer har ökat sedan president John Magufuli tog makten 2015, enligt aktivister i landet. I juni förra året gick presidenten ut och sade att alla borde fördöma homosexualitet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons