Annons

Khashoggis söner ber om faderns kropp

Den dödade saudiske journalisten Jamal Khashoggis söner ber att få tillbaka hans kropp så de kan begrava den. Men det är oklart om kvarlevorna finns kvar. Saudiarabien uppges ha skickat experter för att ta hand om dem.(TT)
Publicerad 5 november 2018

Sänktes kroppen ner i frätande syra eller styckades den och transporterades bort i resväskor? Ett antal teorier om vad som hänt med den dödade dissidenten Khashoggis kvarlevor har florerat de senaste veckorna. Nu uppger Turkiet att två saudiska experter skickades till konsulatet i Istanbul för få till en mörkläggning av mordet, skriver nyhetsbyrån AFP med hänvisning till högt uppsatta tjänstemän.

””

Vill begrava

Annons

Enligt den turkiska tidningen Sabah rör det sig om en kemist och en toxikolog som ska ha varit del av en elvamannagrupp som sändes till Istanbul nio dagar efter mordet. Formellt beskrevs gruppen då som saudiska utredare.

Uppgifterna kommer samtidigt som den dödade journalistens söner i en intervju med nyhetskanalen CNN ber att få tillbaka faderns kropp.

””
””

Brodern Abdullah Khashoggi säger att han hoppas att faderns död var fridfull.

””

Levde i exil

Den turkiske chefsåklagaren Irfan Fidan har hävdat att den 59-årige journalisten ströps till döds strax efter att ha gått in på konsulatet.

Jamal Khashoggi, som levde i exil i USA sedan 2017, försvann när han den 2 oktober gick in på det saudiska konsulatet i Istanbul. Efter internationella påtryckningar har Saudiarabien medgett att han dödats på konsulatet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons