Annons

Kardinal Pell i rätten i Australien

Rättsprocessen mot Vatikanens ekonomichef och Australiens högst uppsatte katolik, kardinal George Pell, fortsätter i dag i Melbourne i Australien. Den 76-årige Pell är anklagad för att ha begått en rad sexuella övergrepp i landet på 1970-talet.(TT)
Publicerad 5 mars 2018

Rättsprocessen mot Vatikanens ekonomichef och Australiens högst uppsatte katolik, kardinal George Pell, fortsätter i dag i Melbourne i Australien. Den 76-årige Pell är anklagad för att ha begått en rad sexuella övergrepp i landet på 1970-talet.

Under dagen ska de som säger sig vara utsatta för Pell berätta om händelserna, bakom lyckta dörrar. En liten grupp demonstranter från båda sidor fanns utanför domstolsbyggnaden när förhandlingarna inleddes. Där fanns de som bad George Pell att "dra åt helvete" och de som försvarade honom.

””
Annons

George Pell ska även meddela hur han ser på anklagelserna. Domstolen ska i sin tur ta ställning till om det finns tillräckligt mycket bevis för att ställa honom inför rätta. Pells advokat har anklagat polisen för att inte ha utrett vittnesmål som talar till kardinalens fördel.

Kardinalen är tjänstledig från Vatikanen under tiden som rättsprocessen pågår.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons