IS-anhängare dödade av extremistrivaler

Den sunniextrema terroralliansen HTS, som tagit kontrollen av Idlibprovinsen i nordvästra Syrien, har skjutit ihjäl tio medlemmar i den rivaliserande terrorsekten Islamiska Staten. Morden genomfördes som hämnd för att en IS-anhängare utfört ett självmordsdåd i en restaurang i provinshuvudstaden Idlib.(TT)
Publicerad 2 mars 2019

Den sunniextrema terroralliansen HTS, som tagit kontrollen av Idlibprovinsen i nordvästra Syrien, har skjutit ihjäl tio medlemmar i den rivaliserande terrorsekten Islamiska Staten.

Morden genomfördes som hämnd för att en IS-anhängare utfört ett självmordsdåd i en restaurang i provinshuvudstaden Idlib. Åtta människor, varav fem var utländska jihadister, dödades i dådet. HTS, som domineras av den terrorstämplade före detta al-Nusrafronten, dödade de tio männen utanför restaurangen där bombdådet utfördes.

Uppgifterna, som först spreds via ett av HTS:s propagandaorgan, har senare bekräftats av det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet, som bevakar konflikten från Storbritannien.

Det finns flera rivaliserande extremistgrupper och vissa moderata rebellgrupper i regionen som utför attacker mot varandra.

TT