Iran visar upp robot i protest mot USA

Tusentals människor har samlats till USA-fientliga protester i Irans huvudstad Teheran. Skanderande slagord som "död åt Amerika" har de bränt amerikanska och israeliska flaggor och pappfigurer av USA:s president Donald Trump.(TT)
Publicerad 4 november 2017

Tusentals människor har samlats till USA-fientliga protester i Irans huvudstad Teheran. Skanderande slagord som "död åt Amerika" har de bränt amerikanska och israeliska flaggor och pappfigurer av USA:s president Donald Trump.

Protesterna utanför USA:s tidigare ambassad i Irans huvudstad Teheran återkommer varje år på årsdagen av stormningen av den amerikanska ambassaden 1979, vilket ledde till ett 444 dagar långt gisslandrama.

I år förefaller fler demonstranter än vanligt ha slutit upp, sedan Trump valt en hårdare linje mot Iran än företrädaren Barack Obama. Trump har vägrat intyga att det internationella avtalet om Irans kärnteknikprogram följs och har hotat att USA ska hoppa av avtalet.

I år visade Iran under demonstrationen även upp en ballistisk medeldistansrobot, en Ghadr-robot med en räckvidd på 2 000 kilometer, i en trotsig gest mot Washington.

TT