Paket oroar britter efter brevbomber

Misstänkta paket och brev orsakade larm vid två universitet och parlamentet i Storbritannien - dagen efter att tre enklare brevbomber hittades vid trafikknutpunkter i London. Gällande ett av paketen utreds en möjlig koppling till Londonfallen.(TT)
Publicerad 6 mars 2019

Den brittiska polisen utförde en kontrollerad explosion av ett paket som väckte misstankar när det kom per post till ett universitet i skotska Glasgow.

Det framgår inte om man kunnat avgöra om paketet var farligt på riktigt, men någonting får polisen att tro att det kan finnas en koppling till breven som hittades i London på tisdagen.

"För tidigt att säga"

””
””

Ett annat paket skickades till ett universitet i Essex i östra England, vilket föranledde att skolbyggnader evakuerades. Polisen ryckte också ut till det brittiska parlamentet i London, där ett paket noterats vid en entré. I bägge dessa fall kunde polisen till slut bekräfta att paketen vara ofarliga.

Oklar avsändare

Ingen har tagit på sig ansvaret för de tre mindre sprängladdningar i brev som hittades i London under tisdagen, enligt brittisk polis.

De vadderade breven skickades till två flygplatser och en tågstation i den brittiska huvudstaden. Ingen skadades, men en av försändelserna fattade eld när den öppnades.

Sprängladdningarna beskrivs som små och inte utformade för att döda. På åtminstone två av tre brev hade avsändaren satt irländska frimärken.

””

TT