Annons

Indonesien utreder uppgifter om masskjutning

Indonesien utreder rapporter om att 31 byggarbetare har skjutits ihjäl av separatistrebeller i provinsen Papua, meddelar en minister. Byggarbeten i området har stoppats. Om uppgifterna stämmer, rör det sig om det värsta våldsutbrottet på flera år i området.(TT)
Publicerad 4 december 2018

Indonesien utreder rapporter om att 31 byggarbetare har skjutits ihjäl av separatistrebeller i provinsen Papua, meddelar en minister. Byggarbeten i området har stoppats.

Om uppgifterna stämmer, rör det sig om det värsta våldsutbrottet på flera år i området.

””
Annons

Byggarbetarna, anställda av ett statligt företag, arbetade med att bygga broar och vägar som ett led i att förbättra infrastrukturen i den fattiga provinsen.

Enligt uppgifter från lokal polis dödades arbetarna i söndags i Nduga, på den västra del av ön Nya Guinea som tillhör Indonesien. Några av arbetarna lyckades fly undan angriparna, enligt lokala medier.

Papua deklarerade sig självständigt 1961, men Indonesien tog över kontrollen två år senare. Rebellgrupper i området har sedan dess krävt självständighet, och våld har blossat upp då och då. I somras dödades tre människor.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons