Annons

Höjda röster för grundlagsändring i Egypten

Egyptens president Abd al-Fattah al-Sisi är inne på sin andra mandatperiod som sittande president och nu höjs röster om en grundlagsändring för att låta honom sitta kvar. I en ledartext i den regimtrogna tidningen Al-Akhbar beskrivs ändringen som en "efterlängtad politisk reform" under 2019.(TT)
Publicerad 1 januari 2019

Egyptens president Abd al-Fattah al-Sisi är inne på sin andra mandatperiod som sittande president och nu höjs röster om en grundlagsändring för att låta honom sitta kvar.

I en ledartext i den regimtrogna tidningen Al-Akhbar beskrivs ändringen som en "efterlängtad politisk reform" under 2019. I texten framställs det som ett sätt att bibehålla säkerhet, stabilitet och ekonomisk återhämtning.

Annons

En parlamentsledamot med nära band till regeringen, säger till AFP att det inte är förvånande att diskussionen om grundlagsändring förs i landet just nu.

””

Al-Sisi vann presidentvalet efter det att Muhammad Mursi störtades 2013. 2018 vann han återigen, med 97 procent av rösterna, men hans regering har kritiserats av människorättsorganisationer för behandlingen av oliktänkande.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons