Gangsterboss mördad på operationsbordet

Gangsterledaren Jesus "El Kalimba" Martin låg på operationsbordet för att byta utseende när beväpnade män stormade in på kliniken i den mexikanska delstaten Puebla. Martin mördades tillsammans med ytterligare tre personer, meddelar åklagarmyndigheten i Puebla. "El Kalimba" var efterlyst.(TT)
Publicerad 3 november 2017

Gangsterledaren Jesus "El Kalimba" Martin låg på operationsbordet för att byta utseende när beväpnade män stormade in på kliniken i den mexikanska delstaten Puebla. Martin mördades tillsammans med ytterligare tre personer, meddelar åklagarmyndigheten i Puebla.

"El Kalimba" var efterlyst. Han har pekats ut som ledare för en liga som stjäl bensin och diesel genom att ta hål på ledningar. Det är en lukrativ men riskfylld hantering som har blivit det näst största problemet med den organiserade brottsligheten i Mexiko, efter knarkhandeln.

Enligt uttalandet från åklagarna var Jesus Martin i färd med att ändra sitt utseende och sina fingeravtryck genom plastikkirurgiska ingrepp när överfallet skedde.

Totalt dödades tolv personer i en serie våldsdåd i Puebla tidigare i veckan, i vad som myndigheterna beskriver som en uppgörelse mellan rivaliserande medlemmar av Martins gäng.

TT