Flyktingar dödade av IS-bomb

Många människor ska ha dödats av en bilbomb som terrorrörelsen IS har utlöst bland flyktingar som samlats i östra Syrien.(TT)
Publicerad 4 november 2017

Attacken ska ha ägt rum på östra sidan av floden Eufrat, i ett område som kontrolleras av de USA-stödda SDF-styrkorna, enligt Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som följer konflikten från Storbritannien.

SOHR:s chef Rami Abdel Rahman säger att han inte ännu kan ange hur många som dödats, men att det rör sig om tiotals döda och tiotals skadade.

Offren för bilbombsattentatet är människor som drivits på flykt av striderna i den oljerika provinsen Dayr al-Zawr (Deir Ezzor). Rädda Barnen har nyligen beräknat att runt 350 000 människor har flytt undan den senaste tidens strider i provinsen, runt hälften av dem barn.

På östra sidan om Eufrat attackeras IS av de USA-stödda SDF-styrkorna, medan syriska regeringsstyrkor, med stöd av Ryssland, bekämpar terrorrörelsen på den västra sidan. I går rapporterade statlig syrisk tv att regeringsstyrkorna återtagit provinshuvudstaden med samma namn från IS.

TT