Annons

Tre små sprängladdningar hittade i London

Tre mindre sprängladdningar har hittats vid två flygplatser och en tågstation i London. De låg i vadderade brev med irländska frimärken på, varpå irländsk polis har kopplats in i ärendet.(TT)
Publicerad 5 mars 2019

Breven med laddningarna skickades till byggnader i anslutning till flygplatserna Heathrow och London City, samt till den centrala tågknutpunkten Waterloo.

I ett av fallen öppnades brevet, varpå det fattade eld. I de andra fallen väckte paketen misstankar och polis tillkallades. Det första larmet ringdes in vid klockan 10 på måndagsmorgonen och Londonpolisens antiterrorenhet kopplades därefter in i ärendet.

Annons

"Dessa anordningar tycks, i detta tidiga skede i utredningen, kunna starta en initialt mindre brand när de öppnas", skriver polisen i ett uttalande.

Polisen utgår i detta läge från att sprängladdningarna är kopplade till varandra, men håller det än så länge öppet när det gäller ett tänkbart motiv. Tekniker som undersökt laddningarna beskriver dem som inte särskilt avancerade.

På åtminstone två av tre brev hade avsändaren satt irländska frimärken. Sky News rapporterar att irländsk polis har blivit kontaktad.

Flyg- och tågtrafiken har inte påverkats av fynden, mer än ett mindre tåg till London City-flygplatsen som stoppades under en kortare tid.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons