Över 20 döda i skjutning i kyrka i Texas

Över 20 människor har skjutits till döds. 17 personer vårdas på sjukhus, bland dem fyra barn, efter skjutningen i en baptistkyrka i Sutherland Springs i södra Texas.(TT)
Publicerad 5 november 2017
Över 20 människor har skjutits till döds. 17 personer vårdas på sjukhus, bland dem fyra barn, efter skjutningen i en baptistkyrka i Sutherland Springs i södra Texas. Enligt vittnen kom en man in i kyrkan under gudstjänsten vid halv tolvtiden på söndag
Över 20 människor har skjutits till döds. 17 personer vårdas på sjukhus, bland dem fyra barn, efter skjutningen i en baptistkyrka i Sutherland Springs i södra Texas. Enligt vittnen kom en man in i kyrkan under gudstjänsten vid halv tolvtiden på söndag

Enligt vittnen kom en man in i kyrkan under gudstjänsten vid halv tolvtiden på söndagsförmiddagen och började skjuta mot kyrkobesökarna, rapporterar tv-kanalen KSAT.

En tvååring ska enligt vittnen ha blivit träffad av skott. Det finns också uppgifter om att fler barn blivit skjutna. Grannar säger till Dallas Morning News att ett 50-tal personer brukar besöka förmiddagsgudstjänsterna i kyrkan.

Kyrkans pastor och hans hustru befann sig på annan ort, men deras 14-åriga dotter är en av dem som mist livet, bekräftar hustrun för CNN.

Skytten död

Skytten - identifierad som en 26-årig man enligt AP - lämnade platsen i bil och enligt flera medier dödades han efter en kort polisjakt. Det är inte känt om han sköts till döds av polis eller om han tog sitt eget liv, skriver nyhetsbyrån AP.

Federal polis uppger för NBC att det inte finns något som tyder på terrorism.

Minst sex helikoptrar har satts in för att transportera skadade till sjukhus.

En talesperson för ett sjukhus i den närliggande orten Floresville säger till Fox News att "vi har tagit emot ett antal patienter från skjutningen". 17 personer vårdas på sjukhus, bland dem fyra barn, enligt en lokal tv-kanal.

USA:s president Donald Trump skriver på Twitter att han följer situationen från Japan. "Må Gud vare med människorna i Sutherland Springs, Texas", skriver presidenten.

Sutherlands Springs är en liten ort där det bor runt 700 invånare. Orten ligger knappt fem mil sydost om San Antonio.

Många masskjutningar

Dådet kommer med all säkerhet att intensifiera den infekterade debatten om de liberala vapenlagarna i USA. Den tog ny fart efter dådet den 1 oktober i Las Vegas. 64-årige Stephen Paddock dödade då minst 58 människor och skadade fler än 500 personer när han sköt ned mot folkhavet på en musikfestival från 32:a våningen från ett kasino på paradgatan "The Strip".

Inräknat söndagens dåd i Texas har hittills i år omkring 300 så kallade masskjutningar skett i USA. Definitionen av en masskjutning är att minst fyra personer dödas eller skottskadas av en angripare.

TT