Fälld för barnvåldtäkt men ej stympning

En dansk man i Sydafrika som bland annat anklagas för att förvarat könsdelar från mer än 20 kvinnor i sin frys fälldes på tisdagen i domstolen och ett långt fängelsestraff väntar sannolikt.(TT)
Publicerad 7 november 2017

En dansk man i Sydafrika som bland annat anklagas för att förvarat könsdelar från mer än 20 kvinnor i sin frys fälldes på tisdagen i domstolen och ett långt fängelsestraff väntar sannolikt. Men inte för de 20 åtalspunkter som rörde stympning - eller borttagande av mänsklig vävnad - eftersom det sydafrikanska lagrummet inte räckte till för fällande dom.

Däremot fälls mannen på sammanlagt 36 andra åtalspunkter, bland annat barnvåldtäkt, produktion av barnporr och anstiftan till mord, rapporterar lokala medier i Fristatsprovinsen i Sydafrika.

Fallet har varit omskrivet i medier världen över sedan det blev känt 2015.

Då greps mannen, som är vapenhandlare, efter att polisen hittat könsdelarna inneslutna i plastpåsar i mannens frys. Mannen hävdade då att det var hans exfru som sparat och lagrade könsdelarna i frysen.

Meningen var att mannens då 28-åriga hustru skulle vara ett av åklagarnas huvudvittnen, men hon sköts ihjäl i oktober 2015 utanför sitt hus i grannlandet Lesotho.

TT