Annons

En död under protester mot brödpriser i Sudan

En student har dödats i Sudan i samband med protester mot att brödpriserna på kort tid stigit kraftigt, efter att regeringen tagit bort subventioner i sin budget för 2018. Protester har hållits på flera håll i landet, däribland i delstaterna Darfur och Blå Nilen, liksom i huvudstaden Khartoum.(TT)
Publicerad 7 januari 2018

Protester har hållits på flera håll i landet, däribland i delstaterna Darfur och Blå Nilen, liksom i huvudstaden Khartoum. Demonstranter rapporteras ha satt bildäck i brand och blockerat vägar, medan polisen svarat med tårgas.

Den avlidne studenten dog under protester i staden Geneina, där även sex personer skadades, enligt ett uttalande från provinsguvernören. Han preciserar inte dödsorsaken men uppger att händelsen kommer att utredas.

Annons

Samtidigt har en av de ledande oppositionsföreträdarna, Omar al-Dageir, gripits, uppger hans parti. Myndigheterna har också stoppat försäljningen av sex tidningar som rapporterat kritiskt om åtstramningspolitiken och de stigande brödpriserna, enligt tidningarnas chefredaktörer.

””

Slopandet av subventionerna är en del i ett större paket av ekonomiska reformer, i enlighet med Internationella valutafondens rekommendationer för att få ekonomin på fötter.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons