Annons

Dubblerat matstöd till drabbade i Jemen

FN:s livsmedelsprogram (WFP) planerar att dubblera sitt stöd till Jemen för att undvika masshungersnöd. De hoppas att uppemot 14 miljoner människor får ta del av maten. Samtidigt kommer besked att fredssamtal i det krigsdrabbade landet skjuts upp till i december.(TT)
Publicerad 8 november 2018

FN:s livsmedelsprogram (WFP) planerar att dubblera sitt stöd till Jemen för att undvika masshungersnöd. De hoppas att uppemot 14 miljoner människor får ta del av maten.

Samtidigt kommer besked att fredssamtal i det krigsdrabbade landet skjuts upp till i december.

Annons

"Jemen lider av den största hungerkrisen i världen. Miljoner människor lever på gränsen till svält och situationen blir värre för varje dag", skriver WFP i ett uttalande.

FN-organet förser redan i dag sju till åtta miljoner människor i Jemen med livsmedel.

"Mat från WFP och andra humanitära insatser har varit bidragande till att motverka svält, men antydningarna är att större insatser kommer att behövas för att undvika masshungersnöd".

FN beskriver läget i Jemen som den värsta humanitära krisen i världen. Över två miljoner människor har drivits på flykt.

1,8 miljoner jemenitiska barn under fem års ålder lider av akut undernäring. Och varje år dör tusentals barn i landet på grund av undernäring eller sjukdomar som i vanliga fall är lätta att behandla, enligt barnfonden Unicef.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons