Annons

Dödssiffran stiger i Japan

Hittills har ungefär 180 människor bekräftats omkomna i det regnoväder som har härjat delar av Japan, uppger en talesperson för regeringen. Regnet har orsakat både översvämningar och jordskred i stora delar av landet. Fortfarande pågår insatser för att söka efter saknade.(TT)
Publicerad 11 juli 2018

Premiärminister Shinzo Abe har ställt in en utlandsresa och besöker i stället under onsdagen Okayama, ett av de värst drabbade områdena. Dussintals personer saknas fortfarande och tusentals befinner sig i tillfälliga härbärgen.

Eftersom det fortfarande är många som saknas väntas dödssiffran stiga ytterligare.

Annons

Räddningsarbetare gräver igenom resterna av översvämningar och jordskred som dragit med sig hela kvarter, men hoppet att finna fler överlevande bleknar.

I ovädret, som är det värsta som landet drabbats av på över 30 år, förvandlades vägar till störtfloder och leriga vattenmassor forsade fram och drog med sig både träd och bilar.

Regeringsföreträdare varnar för nya jordskred. Dessutom gör temperaturer på uppemot 35 grader läget svårt för de som bor i tillfälliga skydd eller bostäder som skadats och varken har tillgång till el eller rinnande vatten.

Över 75 000 poliser, brandmän och militärer arbetar med att söka efter överlevande.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons