Annons

Omkring 50 döda i afghanska terrordåd

Omkring 50 människor har dödats i fyra dåd i Afghanistan under dagen. Två av dåden ägde rum i huvudstaden Kabul där omkring 30 människor miste livet. Några timmar senare smällde det vid guvernörens bostad i Kandaharprovinsen och minst nio dödades.(TT)
Publicerad 10 januari 2017

Attacken i Kandahar skedde invid provinsguvernörens residens. Där befann sig då Förenade arabemiratens Afghanistanambassadör som lyckades fly skadad från området.

Och tidigt på tisdagsmorgonen, i den svårt våldsansatta Helmandprovinsen, dödades minst sju människor av en talibansk självmordsbombare, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Annons

Anställda vid parlamentet

I huvudstaden Kabul där explosionerna - två stycken direkt efter varandra - riktade sig mot en minibuss med personal anställd vid den afghanska underrättelsetjänsten dödades omkring 30 människor. Cirka 80 skadades. De flesta av de döda var civila, anställda vid parlamentet, enligt en säkerhetskälla.

””
””

Talibaner bakom dåden

I den andra detonationen var fyra av de döda polismän som var på väg att hjälpa offer för den första explosionen, enligt AFP.

Talibanrörelsen har låtit meddela att man tar på sig dåden i Kabul.

Den svårt våldsdrabbade afghanska huvudstaden har präglats av ett relativt lugn de senaste månaderna. Parlamentsområdet är dock ett vanligt mål för väpnade attentatsmän i den afghanska huvudstaden.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons