Annons

Diamanter har dykt upp i dansk svindlerihärva

Den omfattande danska svindlerihärvan har tagit en ny vändning. En person ska ha försökt leverera en påse till den 38-årige danske man, som sitter frihetsberövad i Sydafrika och som är misstänkt tillsammans med en dansk kvinna för svindleri i mångmiljonklassen.(TT)
Publicerad 6 november 2018

I påsen fanns två diamanter, enligt Sydafrikas polisminister Bheki Cele, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Smugglingsförsöket skedde på polisstationen i Kempton Park, en ort nordöst om den sydafrikanska industrimetropolen Johannesburg. Hur mycket diamanterna är värda är enligt polisen ännu oklart. Myndigheterna vill inte heller avslöja identiteten på den person som försökte smuggla in diamanterna med hänvisning till att han kan vara till hjälp i utredningen.

Annons

Den huvudmisstänkta 64-åriga kvinnan greps i en lägenhet i Johannesburg måndags morse och i förra veckan greps den 38-årige mannen.

De är båda misstänkta i en bedrägerihärva som har skakat om Danmark rejält. Kvinnan jobbade i 40 år på det danska barn- och socialdepartementet och misstänks mellan 2002 och 2018 ha stoppat 111 miljoner danska kronor som skulle ha betalats ut som bidrag i egen ficka.

38-åringen är misstänkt för grovt häleri och polisen tror att han har spelat en ledande roll i hanteringen av de många miljoner som kvinnan misstänks ha svindlat till sig.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons