Åklagare synar uppgifter om krasch

Åklagare i Nederländerna säger att de noga ska studera medborgarjournalisters uppgifter om att ryska soldater var inblandade i flygplanskraschen i Ukraina 2014. Nästan 300 personer omkom, de flesta holländare.(TT)
Publicerad 3 januari 2016

Åklagare i Nederländerna säger att de noga ska studera medborgarjournalisters uppgifter om att ryska soldater var inblandade i flygplanskraschen i Ukraina 2014. Nästan 300 personer omkom, de flesta holländare.

Uppgifterna där ryska militärer pekas ut kommer från den brittiska gruppen Bellingcat, som är specialiserad på att få fram information med hjälp av sociala medier och andra öppna källor.

Wim de Bruin, talesman för den nederländska åklagarmyndigheten, säger att man ska granska om uppgifterna kan ingå i utredningen av kraschen.

Malaysia Airlines flight MH17 var på väg från Amsterdam till Kuala Lumpur den 17 juli 2014. Planet försvann från radarskärmen när det passerade östra Ukraina och exploderade över rebellkontrollerat område nära den ryska gränsen. Samtliga ombordvarande omkom.

TT