Abdeslam skippar terror-rättegång

I måndags ville Salah Abdeslam inte svara på frågor och bjöd endast på sturska ord om att han inte är rädd och att han lagt sitt öde i Guds händer. Och mer än så blir det tydligen inte av den terroranklagade fransk-marockanen under veckans rättegång i Bryssel kring ett skottdrama för knappt två år sedan.(TT)
Publicerad 6 februari 2018

I måndags ville Salah Abdeslam inte svara på frågor och bjöd endast på sturska ord om att han inte är rädd och att han lagt sitt öde i Guds händer.

Och mer än så blir det tydligen inte av den terroranklagade fransk-marockanen under veckans rättegång i Bryssel kring ett skottdrama för knappt två år sedan.

"Salah Abdeslam har informerat domstolen om att han inte tänker närvara i domstolen under torsdagens förhandlingar", skriver domstolschefen Luc Hennart i ett pressmeddelande.

28-årige Abdeslam tros vara den enda överlevande gärningsmannen från de islamistiska terrordåden i Paris den 13 november 2015. Han greps i Bryssel i mars 2016 strax efter det skottdrama med polisen som veckans rättegång gäller.

TT