Annons

Målskytten: "Får ta med sig det som var bra"

Efter tre mållösa halvlekar såg Viktor Gyökeres och Simon Thern till att det inte blev en fjärde när de bröt målnollan för landslagsåret 2019 Första segern för året får dock vänta - på grund av en sen kvittering. - Lite bittert, säger Simon Thern efter 2-2 mot Island.(TT)
Publicerad 11 januari 2019

Med tio nya namn i startelvan var det ett Sverige som jagade 2019 års första landslagsseger, och första mål, mot Island i den sista av två matcher under lägret i Qatar.

Någon seger blev det inte - men mål fick Sverige i 2-2-matchen mot Island.

Annons

Även om lägrets sista halvlek också var den bästa så var ändå inhoppande Jon Dagur Thorsteinssons övertidskvittering en smolk i bägaren.

””

Gyökeres nätade

Norrköpingsmittfältaren visade framfötterna mot Island med både mål och assist när Sverige vaknade till efter en svagare första halvlek, som framförallt gett ett isländskt 1-0-mål på resultattavlan.

Assisten kom ett par minuter in i andra halvlek när han graciöst spatserade fram på högerkanten, innan han snett inåt bakåt serverade Viktor Gyökeres i slottet.

””

Knappt 20 minuter senare var det Thern själv som fick näta. Vid en första anblick såg mittfältaren ut att ha stått över en meter offside när han fick passningen från Norrköpingskamraten Alexander Fransson. Men reprisbilderna visade att domarna gjort rätt i att låta målet stå, då det var en isländsk tå som egentligen stod för assisten.

””

TT: Hur viktigt för din egen del är det att få göra poäng här i landslaget?

””

"Hade varit irriterad"

Att se till insatsen som helhet snarare än målen på tavlan var också något som gällde för hela landslagets januariläger.

””

Trots det gick det inte att undkomma att den isländska kvitteringen var snöplig.

””

Samtidigt var kvitteringen också ganska talande för de svenska matchinsatserna i Qatar totalt sett.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons