Vonn: "Kan inte kännas bättre inför OS"

Lindsey Vonn närmar sig Ingemark Stenmarks rekord. Men framför allt visar tredje raka segern i störtlopp att 33-åringen är formstark inför stundande OS. - Det kan inte kännas bättre inför ett OS än så här, säger hon.(TT)
Publicerad 4 februari 2018

För andra dagen i rad vann Lindsey Vonn en störtloppstävling i Garmisch-Partenkirchen, Tyskland. Segern var amerikanskans 81:a i världscupen och hon är nu bara fem vinster från Ingemar Stenmarks rekord.

””

Amerikanskan var elva hundradelar snabbare än italienskan Sofia Goggia, och ytterligare en hundradel före Tina Weirather, Liechtenstein.

33-åriga Vonn missade förra OS på grund av skada och tog sitt hittills enda OS-guld (störtlopp) i Vancouver fyra år tidigare. I år har hon en kraftigt stigande formkurva. En seger (super-G) före årsskiftet har i januari och februari följts upp med bland annat en andraplats och tre raka segrar i störtlopp. Vonn är tvåa i störtloppscupen, efter Goggia, men har flest segrar i disciplinen i vinter.

””

OS-uttagna Lisa Hörnblad tog karriärens bästa placering i världscupen: 18:e plats gav även karriärens första VC-poäng i störtlopp. 21-åringen har tidigare tagit poäng i super-G. Lin Ivarsson, tävlingens andra svenska, blev näst sist på 41:a plats.

OS i Pyeongchang startar 9 februari.

TT