Vikarien ska överträffa stjärnan i Super Bowl

För ett och ett halvt år sedan var han nära att lägga av. I natt står Philadelphia Eagles quarterback Nick Foles i Super Bowl-final i amerikansk fotboll mot storstjärnan Tom Bradys New England Patriots. - Jag är tacksam, säger 29-årige Foles. Den enes död den andres bröd.(TT)
Publicerad 4 februari 2018

Den enes död den andres bröd. Ett svenskt uttryck som ofta kan användas inom den skadedrabbade elitidrotten.

Fråga bara Philadelphia Eagles quarterback Nick Foles.

2015 inledde 29-åringen från Austin, Texas, som startande quarterback i St Louis Rams (nuvarande Los Angeles Rams) men petades i slutet av säsongen och fick se reserven Case Keenum briljera. I juli 2016 stod Foles utan kontrakt och övervägde att sluta.

Aldrig vunnit Super Bowl

””

Efter en säsong som reserv i Kansas City Chiefs värvades Foles till Philadelphia Eagles förra våren. Han hade inte startat en match på över ett år när förstavalet Carson Wentz, 25, skadade knät allvarligt i december.

I slutspelet har finaldebutanten Foles tagit Eagles till klubbens första Super Bowl på 13 år. Blir det seger är det Philadelphias första i Super Bowl och fjärde NFL-titel i klubbens historia.

””

"Dröm som uppfyllts"

Precis som i 21-24-finalförlusten 2005 så är det quarterbackstjärnan Tom Bradys New England Patriots som står på andra sidan i den upphaussade NFL-finalen. I år arrangeras spektaklet på US Bank Stadium i Minneapolis, Minnesota, i norra USA.

Pink sjunger nationalsången och Justin Timberlake uppträder i halvtid. Förra året såg över 110 miljoner människor matchen i amerikansk tv.

Vinner Patriots är det Bostonlagets sjätte titel inom loppet av 16 år. Samtliga gånger tidigare har Tom Brady och tränaren Bill Belichick varit lagets frontfigurer och båda kan nu bli historiska. Brady som förste spelare att vinna sex Super Bowl-titlar och Belichick som förste person att vinna åtta (han har tidigare varit defensiv koordinator i NY Giants).

””
””

TT