Annons

Vädret kan skjuta upp Tour de Ski

Vädret ställer till det för Tour de Ski. Regn och vind kan i värsta fall skjuta upp nästa etapp. - Vi måste säkerställa att vi kan ha en tävling här, säger tävlingschefen Pierre Mignerey till Expressen. Fortsättningen av Tour de Ski riskerar att bli rena vattenskidlopp.(TT)
Publicerad 2 januari 2018

Fortsättningen av Tour de Ski riskerar att bli rena vattenskidlopp. Enligt väderprognosen skulle det kunna komma 165 millimeter regn under de återstående fyra tävlingsdagarna i Oberstdorf, Tyskland, och Val di Fiemme, Italien.

””

Också blåsten oroar

Annons

Men det är inte bara regnet som oroar. Nu ser också vinden ut att ställa till det. Enligt Expressen kan det komma att blåsa upp till 30 meter per sekund under onsdagen och det kan få konsekvenser för sprinten i Oberstdorf. I värsta fall att man behöver skjuta upp den.

””

Ett beslut kommer att tas under onsdagsmorgonen.

””

Glad vallachef

Det svenska skidlandslagets meteorolog Thomas Mårtensson säger till Aftonbladet att det är "massvis med fronter som kör förbi genom Alperna" de kommande dagarna, men att det är svårt att säga exakt när de kommer.

Åkarna är inte särskilt glada över det väntade regnet, men Sveriges vikarierande vallachef Erik Yngvesson är desto gladare.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons