Annons

V75-trippel till Björn Goop

Björn Goop gjorde det mesta rätt när V75 avgjordes på Sundbyholmstravet i Eskilstuna. Han körde i samtliga sju lopp och tog tre segrar, en tredje- samt en fjärdeplats. - Det har gått väldigt bra i dag, konstaterade en nöjd Björn Goop. Goop vann med Rajah Silvio, som han tränar själv.(TT)
Publicerad 10 november 2018

Goop vann med Rajah Silvio, som han tränar själv. Dessutom tog han två segrar med Timo Nurmos-tränade Zenit Brick och Hawk Cliff.

Rajah Silvio kom från ett kortare tävlingsuppehåll men visade ingen ringrost i V75-1. Goop fick en bra start från tillägg och kunde köra till ledning redan på första långsidan. Sedan bevakade man sina konkurrenter och vann med krafter kvar.

Annons

Femåringen har verkligen mognat efter en något trög startsträcka på karriären.

””

Taktiskt smart

Andra segern kom i största loppet - Smedträffen. Här visade Goop sin taktiska begåvning bakom Zenit Brick.

Markthemark satt i spets när Zenit Brick kördes fram utvändigt.

””

Favoriten Nadal Broline attackerade i tredjespår 800 meter från mål och fick ett övertag i sista kurvan. Men Zenit Brick kämpade sig tillbaka och vann med nästan en längd.

””

Nadal Broline var åter bra som tvåa men faktum är att han bara vunnit ett lopp i år.

Hawk Cliff har förbättrats väldigt i år. Nu travade han runt fältet via tredjespår och vann säkert.

””

Goop ligger trea i både kusk- och tränarligan på V75 med 36 respektive 22 segrar.

Under elva år (2004-2015) var han landets segerrikaste kusk. Nu jagar han inte lika många segrar utan lägger stor fokus på sitt eget tränarstall. Dessutom tävlar han allt oftare i Frankrike där han har 20-talet hästar i träning.

Omsättningsrekord

Annons

Lördagen var en så kallad multijackpot på V75 där en ensam vinnare skulle vara garanterad 120 miljoner kronor. Det lockade många spelare som ordnade ett omsättningsrekord tillsammans. Det tidigare spelrekordet på V75 var 188 miljoner kronor. Nu omsattes 201 408 496 kronor fördelade på 2 620 626 kuponger.

Trycket var hårt på ATG:s datorer under eftermiddagen som tvingades skjuta upp starten för den första avdelningen en halvtimme till kl 16.50.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons