Annons

Tre Kronor släpper pucken - tippar guldstrid

En stockholmare hoppas och tror på Norrköping - trots att han spelat fotboll med en svartgul guldaspirant. En inflyttad östgöte tror på AIK. Här tippar några profiler i hockeylandslaget guldstriden i allsvenskan.(TT)
Publicerad 10 november 2018

Den dramatiska avslutningen av fotbollsallsvenskan, där AIK och Norrköping gör upp om SM-guldet, får dock inte spelarna i hockeylandslaget att gå i gång så där hundraprocentigt.

Dels för att det både saknas spelare med AIK-bakgrund och med bindningar till Norrköping, dels för att Tre Kronor själva spelar avslutningsmatch mot Finland i Karjalaturneringen när allsvenskan avgörs på söndag eftermiddag. När pucken släpps i Hartwall Arena är det en kvart kvar av guldstriden.

Annons

Det finns ett stort gäng nuvarande och före detta Djurgårdsspelare i Karjalatruppen - och de vill förstås inte se arvfienden AIK fira guldet.

Djurgårdsstjärnan Jacob Josefson, som vänt hem från NHL, spelade länge fotboll i Brommapojkarna där han hade Nabil Bahoui som lagkamrat. Bahoui spelade i AIK under våren, utlånad från schweiziska Grasshoppers, och får en guldmedalj om "Gnaget" tar minst en poäng.

””

Linköpingsforwarden Nick Sörensen, född i Danmark och uppväxt i Malmö, tror på AIK:

””

Det finns en inbyggd rivalitet mellan Linköping och Norrköping i Östergötland, men Sörensen, som gör tredje säsongen i LHC, väljer inte guldlag av den anledningen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons