Tele 2 - där trivs IFK Norrköping

Hemma bra men gärna bortaplan om resan går till Tele 2. IFK Norrköping har ännu inte förlorat en allsvensk match där sedan arenan invigdes för några år sedan. 2-0 mot Hammarby gör att klubben är med i fajten igen om medaljer och spel i Europa League.(TT)
Publicerad 1 oktober 2017

Norrköpings svit utan förlust på Tele 2 är uppe i åtta matcher.

””

Arkitekten bakom segern: dansken Alexander Jakobsen, egyptisk landslagsman och i somras värvad från Viborg i danska ligan och en man med ett rykte. Inte det bästa. Men det hamnar mer och mer på plus.

Fick en andra chans

För två år sedan kastades han ut från Falkenberg sedan han gått till angrepp mot en lagkompis med en ispåse. Men Jens Gustafsson, Norrköpings manager, visste att Jakobsen kan spela fotboll också och alla är vi ju värda en andra chans.

Jakobsen har tagit den.

I Gustafssons 3-4-3-system trivs han ypperligt som kantspelaren som gärna får dra sig inåt i en klassisk innerposition.

Det var där han kom i sjätte minuten. Och Mats Solheim fick ett mindre trevligt minne. Hammarbys vänsterback satte sig på rumpan när Jakobsen sulfintade. Avslutet var det heller inget fel på. Ett lågt, hårt vristskott i Johan Wilands bortre hörn.

””

"Lekstuga"

Han var inte klar där.

Daniel Sjölund, 34, vann veteranduellen med Kennedy Bakircioglu, 36, spelade in till Simon Skrabb som släppte till Jakobsen. Dansken tittade upp och serverade lugnt islänningen Gudmundur Thórarinsson. En bredsida och det var 2-0 till Norrköping.

Norrköping dominerade klart med sin rörliga, lekfulla fotboll. Hammarby fick mest jaga och hoppas på kontringar.

””

Dubbelbyte i pausen

Jakob Michelsen, Hammarbytränaren, plockade ut både mittfältaren och lagkaptenen Kennedy Bakircioglu och mittbacken Marcus Degerlund (hjärnskakning) i halvtid. Rebin Asaads och Oscar Krusnells gav den spelmässiga effekt han ville ha.

Men inte den resultatmässiga.

””
””

Med fyra omgångar kvar är Norrköping tabellfyra på 43 poäng, fyra bakom trean AIK och en före femman Häcken. Hammarby parkerar i ett ingenmansland, med nio poäng upp till bronset och lika många ned till Jönköping och kvalplatsen.

TT