Annons

"Tufft att vi ska klara Spanien bägge två"

De åkte till lottningen i gemensam taxi. De lämnade den som rivaler i grupp F. Janne Anderssons Sverige och Lars Lagerbäcks Norge ställs mot varandra i det kommande EM-kvalet. - Jag och Lasse har ju en speciell relation, säger Andersson, som även ställs mot Spanien på vägen till EM 2020.(TT)
Publicerad 2 december 2018

Det blev en tuff EM-kvallottning för de svenska fotbollsherrarna när bollarna drogs i Dublin på söndagen. Spanien, Norge, Rumänien, Färöarna och Malta är lagen som Sverige kommer att ställas mot, där grannmötet med Norge sticker ut.

Inte bara för det geografiska grannskapet, utan kanske i första hand med tanke på vem som drar i det norska landslagets tyglar sedan 2017. Lars Lagerbäck tog som förbundskapten Sverige till fem raka mästerskap 2000-2009 och var rådgivare under Janne Anderssons första halvår vid rodret. Nu, i norsk landslagsskrud, ställs han mot Sverige.

””
Annons

Hade planerat träff

Lagerbäck säger till C More att han gärna hade avstått att möta ett för honom minst sagt bekant landslag.

Andersson håller till viss del med:

””

TT: Ni har ju åtminstone båda en playoffchans.

””

Grupprivaler till trots så är de fortfarande just kompisar. De har till exempel planerat in ett möte i början av nästa år.

””

TT: Men ni delar inte taxi tillbaka från lottningen?

””

"Lite synd"

Favoritskapet i gruppen bärs dock varken av Sverige eller Norge utan av Spanien.

””

Motståndet och dess kvaliteter i all ära så var det dock antalet motståndare som förbundskaptenen grämde sig mest över efter lottningen.

””

TT: Finns det en chans att du i stället väljer att testa nytt mot de, på pappret, svagare motstånden i gruppen?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons