Annons

Falkenberg tillbaka i allsvenskan

En poäng räckte - och precis så blev det. Efter 2-2 borta mot Norrby är Falkenberg tillbaka i allsvenskan. - Det känns jättehärligt, sade tränaren Hans Eklund. Slarvigt markeringsspel och en målvaktstavla var tecken på Falkenbergs skakiga spel på Borås arenas konstgräs.(TT)
Publicerad 2 november 2018

Slarvigt markeringsspel och en målvaktstavla var tecken på Falkenbergs skakiga spel på Borås arenas konstgräs.

Men det var inget som hindrade klubben, som spelat två säsonger i allsvenskan, från att säkra spel i högsta divisionen till nästa säsong.

””
””
Annons

Bra start i andra

Platsen i allsvenskan ordnades tack vare lyckosamma minuter i början av andra halvlek.

Med mål från Erik Pärsson och Chisom Egbuchulam vände gästerna 0-1 till 2-1 lades grunden för att nå den enda poängen som räckte för att lägga beslag på andra platsen i superettans tabell.

Pärsson, som efter halvtid kom in i stället skadade John Björkengren, slog till redan efter 35 sekunder. Inhopparen tajmade Karl Söderströms passning perfekt, tog med sig bollen med högerlår och lyfte sedan in kvitteringen bakom utrusande målvakten Mergim Krasniqi.

Tre minuter senare tog Egbuchulam vara på en tappad boll, och satte dit 2-1.

””
””

Yarsuvat kvitterade

När Falkenbergs målvakt Johan Brattberg kom ut helt fel på ett inlägg och missade bollen, satte Norrbys Richard Yarsuvat 2-2 i 65:e minuten. Abbas Mohamad gav hemmalaget ledningen då han omarkerad slog in en retur till 1-0 i tolfte minuten.

Svenska spel hade valt att stoppa allt spel på superettanmatchen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons