Annons

Svensk förlust i dramatisk dubbelfinal

Mattias Falck och Kristian Karlsson lyckades rädda fyra matchbollar. Sedan tog det stopp. Liao Cheng-Ting/Lin Yun-Ju från Taiwan vann dubbelfinalen i Soc med 3-2. För 15:e gången var ett svenskt par i herrarnas dubbelfinal i Soc. Men någon femte seger blev det inte.(TT)
Publicerad 4 november 2018

För 15:e gången var ett svenskt par i herrarnas dubbelfinal i Soc.

Men någon femte seger blev det inte.

Annons

Mattias Falck och Kristian Karlsson, som nådde kvartsfinal 2011, 2016 och 2017, pressade Liao Cheng-Ting/Lin Yun-Ju, tvingade fram ett avgörande set och räddade där fyra matchbollar innan finalen var över för svenskduon.

Falck missade matchens sista slag och släppte besviket racketen till Eriksdalshallens golv efter 12-10, 8-11, 8-11, 11-6, 11-13.

””

"Världens bästa flip"

Efter vinsten i första set fick svenskarna en smakstart i andra och gick fram till 6-3. Men den ledningen lyckades de inte förvalta och trots att det blev jämnt mot slutet vann taiwaneserna med 11-8.

””

Falck och Karlsson hade gärna satt punkt för förbannelsen som vilat över dubbeln i Soc. I stället fick de lämna centercourten med besvikna och tomma blickar.

Nådde semifinal

Det senaste svenska paret som vann dubbelfinalen var Stellan Bengtsson och Kjell Johansson 1974. Jens Lundquist vann 2013, men då tillsammans med Xu Xin från Kina.

Mattias Falck nådde semifinal i singelturneringen, efter att ha vunnit kvartsfinalen mot Kristian Karlsson, men förlorade sedan med 0-4 i set mot Fan Zhendong från Kina.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons