Spelarna backade upp Hamrén

Förbundskaptenen ville inte ta beslutet själv.
Nyheter • Publicerad 29 maj 2014
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

I halvtid frågade Erik Hamrén spelarna:

Köra vidare eller gå tillbaka till det gamla?

Det nya spelsystemet fungerade inte alls i den första halvleken på Parken. När Hamrén samlade spelarna i omklädningsrummet frågade han dem rätt ut.

45 minuters test till? Eller en återgång till höstens 4-4-2?

- Det kändes rätt frustrerat efter första halvlek, från min sida och från spelarnas sida. Men de ville köra på och det säger en hel del om deras inställning fast det inte fungerar.

Du var beredd att gå tillbaka?

- Ja, men självklart. Man måste känna trygghet därute och hade spelarna sagt nej, hade jag självklart ändrat.

Hamrén väntar med att bestämma sig för om han satsar vidare med sitt 4-3-1-2-system mot Belgien på söndag.

- Vi får se, jag måste tänka efter. Jag vill utvärdera det och prata lite med spelarna. Vi har ett system som vi vet hur vi ska agera i, men vi vill ha ett alternativ. Nu har vi jobbat ihop i fyra år och vill kunna spela på olika sätt lite utifrån vilket motstånd vi har och vilka spelare vi har.

- Danmark kanske inte var rätt lag att spela så här mot eftersom de har ett bra vändningsspel, kanske inte heller Belgien. Men det är de här två testen vi har på oss.

Mot Belgien är Andreas Isaksson tillbaka i målet.

- Jag fick se Johan Dahlin mot Turkiet och ville se Kristoffer Nordfeldt i kväll och Isaksson på söndag. Isaksson är nummer ett, det vidhåller jag, säger Hamrén, vars byte av Zlatan Ibrahimovic var bestämt på förhand.

TT Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.