Annons

Rysaravslutning i Singapore för Sjöström

Världscupfinalen i Singapore nästa helg blir en rysare. Sarah Sjöström har greppet om titeln efter tävlingen i Tokyo - men Katinka Hosszu jagar 15 poäng bakom. Sarah Sjöström var i den blivande OS-staden för att göra ett titelryck, men hade inte sin bästa helg.(TT)
Publicerad 11 november 2018

Sarah Sjöström var i den blivande OS-staden för att göra ett titelryck, men hade inte sin bästa helg. På sex starter blev det bara en seger (50 meter fritt), men däremot fyra andraplatser.

Bland annat fick hon på söndagen stryk på favoritdistansen 100 meter fjäril av det japanska stjärnskottet Rikako Ikee.

Annons

Sjöström har dominerat 100 meter fjäril i många år och är både regerande OS- och världsmästare. Hon har även världsrekordet i både lång och kort bana.

18-åriga Ikee ses som Sjöströms tronföljare och visade varför inför hemmapubliken i Tokyo.

Sjöström var visserligen snabbast i försöken, men i finalen tog Ikee hem segern med tiden 55,31. Sjöström kom tvåa på 55,56.

Senare blev den svenska superstjärnan även trea på 100 meter fritt på 51,42 - 16 hundradelar bakom vinnaren Ranomi Kromowidjojo från Nederländerna.

Det innebär att Sjöström leder världscupen med 15 poäng före ungerskan Katinka Hosszu inför den sista deltävlingen i Singapore nästa helg.

Då avgörs det om Sjöström försvarar titeln från förra året och simmar hem segerchecken på motsvarande 1,4 miljoner kronor.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons