Annons

Seger tror på ljus framtid för nykomlingarna

Julia Karlernäs var inte nöjd med sin första landskamp från start. Men lagkaptenen Caroline Seger ser stor potential i både Karlernäs och Anna Anvegård, som också var med i startelvan för första gången. - Det är två spelare som definitivt är material för framtiden, säger Seger.(TT)
Publicerad 4 oktober 2018

Piteås Julia Karlernäs fick starta sin första A-landskamp bredvid just Seger på innermittfältet mot Norge. Strax framför dem fick Växjös Anna Anvegård chansen som offensiv mittfältare.

Trots att Sverige hade stort bollinnehav, särskilt i första halvlek, fick båda debutanterna nöja sig med något undanskymda roller i 2-1-segern. Karlernäs byttes ut i den 60:e minuten, Anvegård åtta minuter senare.

””
””
Annons

Tio mål

Mittfältaren gör en strålande säsong i allsvenskan. Hittills har det blivit tio mål från värmländskan och hon är starkt bidragande till att Piteå med tre omgångar kvar sitter i förarsätet i kampen om SM-guldet. Insatserna har belönats med en plats i de senaste landslagstrupperna.

””

Caroline Seger tycker inte att de nya spelarna ska ha så höga krav på sig själva.

””

"Växer in i det"

Hon har stora förhoppningar på att både Julia Karlernäs och Anna Anvegård så småningom ska blomma ut till självklara landslagsspelare.

””

En som fick spela sina allra första minuter för A-landslaget var 20-åriga Julia Zigiotti Olme. Anfallaren byttes in i den 67:e minuten, men blev mållös.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons