Annons

Schelin på bänken mot Slovakien

Förbundskapten Pia Sundhage väljer att låta anfallsesset Lotta Schelin börja på bänken i fredagens EM-kvalmöte med Slovakien på bortaplan. Lyon-proffset har varit ljumskskadad men spelade 35 minuter i den senaste ligamatchen i Frankrike.(TT)
Publicerad 7 april 2016

Förbundskapten Pia Sundhage väljer att låta anfallsesset Lotta Schelin börja på bänken i fredagens EM-kvalmöte med Slovakien på bortaplan. Lyon-proffset har varit ljumskskadad men spelade 35 minuter i den senaste ligamatchen i Frankrike. I stället får orutinerade Pauline Hammarlund, Göteborg, chansen på topp tillsammans med Sofia Jakobsson och Olivia Schough.

"Hon har tillsammans med Sofia Jakobsson och Oliva Schough sett bäst ut av våra forwards på träning" säger förbundskapten Pia Sundhage på förbundets sajt efter träningspasset på matcharenan i Poprad under torsdagskvällen.

Annons

"Lotta har precis kommit tillbaka efter en skada och har inte så många matchminuter i kroppen inför den här landskampen, jag tycker att 'Pallo' är värd den här chansen."

Dessutom går Jonna Andersson, Linköpingsspelare med bara en landskamp, in som vänsterback i startelvan.

Sveriges startelva (4-3-3): Hedvig Lindahl - Jessica Samuelsson, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Jonna Andersson - Emilia Appelqvist, Lisa Dahlkvist, Caroline Seger - Sofia Jakobsson, Pauline Hammarlund, Olivia Schough.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons