Annons

Sandström om Kanada: "Bara vara kaxig tillbaka"

Bilderna av när Jacob Markström blev pååkt finns kvar där hos många - även hos Felix Sandström. Juniorkronornas målvakt är redo att möta Kanada i en tuff JVM-semifinal. - Det är bara att skratta åt dem och vara kaxig tillbaka, säger Brynäsmålvakten.(TT)
Publicerad 3 januari 2017

Det var i JVM-finalen i Ottawa 2009 (kanadensisk 5-1-seger) som kanadensarna gjorde det till en taktik att störa dåvarande Brynäsmålvakten Jacob Markström, nu NHL-stjärna i Vancouver.

Han var ständigt uppvaktad av närgångna motståndare och blev påkörd ett par gånger. Den värsta incidenten inträffade när Angelo Esposito åkte på honom när han var ute för att rensa bort pucken.

Annons

Svenske målvakten Felix Sandström minns han också. Och räknar kallt med att kanadensarna kommer att gå hårt mot honom.

””

"Sjukt coolt"

Den 19-årige Brynäsmålvakten, draftad av Philadelphia, skulle precis fylla tolv år den gången.

””

Men kanadensarnas tuffhet är ingenting som skrämmer. Han ser fram emot att få möta Kanada i stora och väldiga Bell Centre i Montreal som är NHL:s största arena och kan ta 21 273 åskådare.

””

Onödig dipp

Det blir första gången Juniorkronorna möter "Lönnlöven" i Kanada i JVM sedan finalen i Ottawa.

Felix Sandström blir så klart en svensk nyckel. Han har spelat i alla matcher utom den betydelselösa gruppfinalen mot Tjeckien. I 8-3-segern mot Slovakien hade han inte mycket att göra, förutom under en period när svenskarna slappnade av, trodde matchen var vunnen och släppte in tre raka mål.

””

Om sin egen insats sade han:

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons