Romabossen: "Jag är trött på den här skiten"

Domarna och VAR-tekniken hamnade i centrum efter onsdagens Champions League-matcher. I Paris dundrade Neymar över en straff som skickade ut PSG och i Portugal var Romabossen förgrymmad över ett tveksamt beslut som ändade det italienska lagets Europaäventyr.(TT)
Publicerad 7 mars 2019

Onsdagens båda åttondelsreturer i Champions League blev högdramatiska. Båda avgjordes en bit efter att matchuret passerat 90 minuter. Och båda avgjordes efter VAR-beslut.

I Paris låg hemmalaget PSG under med 1-2, och publiken var glad. Efter 2-0 borta mot Manchester United för tre veckor sedan skulle PSG gå vidare på målskillnad. Men på övertid blåste domaren Damir Skomina straff för en hands sedan PSG:s Presnel Kimpembe - med ryggen vänd mot skytten Diogo Dalot - träffats på armen.

Skominas beslut stod fast även efter en stunds studerade av reprisbilderna och väldiga protester från PSG-spelarna - på plan och på läktarna.

"Det här är en skandal! Och så sätter de fyra killar som inte förstår fotboll att titta på en slow motion-repris â?¦ Det är inte sant!", skriver PSG:s skadade stjärna Neymar från läktarplats på Instagram.

Tuchel: "Grymt"

Hans tränare Thomas Tuchel sade efter matchen att han förstod frustrationen hos sin stjärna, och att orden han valde var spontana.

””

Tränaren själv var mer nyanserad i sina kommentarer, och konstaterade att laget hade många chanser att avgöra, fler än Manchester United.

””
””

Förlängningsstraff

I Porto gick hemmalaget vidare med 3-1 och sammanlagt 4-3 mot Robin Olsens Roma. Efter ordinarie tid ledde Porto med 2-1, samma siffror som Roma vann med i första matchen, och det hela gick till förlängning. I 117:e minuten avgjorde Alex Telles på en straff - otagbar för Olsen - efter att domaren Cüneyt Çakir konsulterat VAR.

Romas ägare James Pallotta är framför allt arg eftersom han anser att domarna inte agerat konsekvent, och hänvisar till en tidigare händelse i matchen då domarna efter att ha kollat på videon inte dömt straff till Roma.

””

Även spelarna var besvikna efter matchen.

””

Får tränaren stanna?

De Rossi vill inte spekulera i om förlusten påverkar tränaren Eusebio Di Francescos framtid i laget. Missnöjet med Di Francesco fick nytt bränsle redan i lördags efter förlusten i derbyt mot Lazio och en säsong som inte levt upp till förväntningarna.

””

TT