Perssons hattrick sänkte Örebro

Jumbon hade varit uträknat en längre tid. Då klev Carl Persson fram och gjorde hattrick när Karlskrona bortabesegrade Örebro med 5-3. Och nu är det i stället kvalångest och kris i Örebro. - Sjukt länge sedan jag gjorde hattrick, måste ha varit i ungdomsåren.(TT)
Publicerad 8 februari 2018
””

Det var en match som betydde mycket för både Karlskrona och Örebro i kampen om att klara kontraktet utan kval.

Men Karlskrona, som i princip har varit uträknat av hela hockey-Sverige, har efter torsdagskvällens bortaseger i Behrn arena bara fem poäng upp till Örebro som fortfarande är närmast över kvalstrecket.

””

Och krisläget blir allt värre i Örebro som har en defensiv som blöder betänkligt. Förra veckan blev närkingarna krossade med 1-6 mot Rögle i Ängelholm och nu åkte laget på åttonde raka förlusten.

Örebro bäst i början

Men det var Örebro som inledde bottenmötet bäst. Efter knappt halva första perioden tryckte Tyson Spink in matchens första mål.

Sedan vände Karlskronaforwarden Carl Persson matchen och han fick god hjälp av kedjekompisarna Konstantin Komarek och Joel Kjellman som låg bakom alla Perssons fullträffar.

””

Först kvitterade Persson när han påpassligt styrde in pucken mellan benen på Örebromålvakten Eero Kilpeläinen.  

””

Och sju minuter in i andra perioden gjorde Carl Persson sitt och Karlskronas andra mål när han skickade in 2-1.

””

Hattricket fullbordades

Men knappt fem minuter senare kvitterade Örebro när Jere Sallinen tryckte till på en retur. Och fyra minuter in tredje perioden sprätte frie Marcus Weinstock kliniskt in 3-2 bakom Karlskronas målvakt Johannes Jönsson. Men tre minuter senare tog även Karlskronas Mattias Guter vara på ett friläge och kvitterade på nytt för gästerna.

Drygt fyra minuter före full tid fullbordade Carl Persson sitt hattrick när han skickade in 4-3 till gästerna.

””

5-3 satte till sist Daniel Gunnarsson i öppen bur när Örebro tagit ut målvakten och satsat på en extra utespelare.

””
””

TT