Paris SG fortsätter segertåget

Suveräna ligaledaren Paris Saint-Germain fortsätter det nya året i samma stil som det förra. Bastia - på 16:e plats i Ligue 1 - bjöd skapligt motstånd i första halvlek på Parc des Princes, men när chanserna väl kom utnyttjades de effektivt av hemmalaget. Årets första PSG-mål kom i den 29:e minuten.(TT)
Publicerad 8 januari 2016

Suveräna ligaledaren Paris Saint-Germain fortsätter det nya året i samma stil som det förra. Bastia - på 16:e plats i Ligue 1 - bjöd skapligt motstånd i första halvlek på Parc des Princes, men när chanserna väl kom utnyttjades de effektivt av hemmalaget. Årets första PSG-mål kom i den 29:e minuten. Thiago Silvas nick på hörna var på väg in i mål, men Thiago Motta var sist på bollen. 2-0 kom tio minuter senare och var en riktig delikatess, signerad ytterbacken Maxwell. Hans vänsterkanon på volley ur snäv vinkel var otagbar för Bastias målvakt Jean-Louis Leca.

Ett lekfullt Paris hade full kontroll i den andra halvleken, men några fler mål blev det inte. Skytteligaledaren Zlatan Ibrahimovic hade ett par halvchanser, men fick inte riktigt till det.

Det var 17:e segern i ligan för säsongen för PSG som nu leder serien med 22 poängs marginal.

TT