Östersund kan få tunga priser på Idrottsgalan

Östersund har haft många anledningar att fira det gångna året. Nu har de två skäl till: fotbollslaget är dubbelt nominerat till Idrottsgalan i januari. Östersunds fotbollsframfart har inte gått Svenska idrottsakademin förbi.(TT)
Publicerad 8 november 2017

Östersunds fotbollsframfart har inte gått Svenska idrottsakademin förbi. Till Idrottsgalan den 15 januari är Östersund, vars insatser i Europa League har gett eko långt utanför Sveriges gränser, nominerat till årets prestation och Graham Potter till årets ledare.

Starkt orienteringsår

Rikard Grönborg, som ledde Sverige till guld i hockey-VM, är också nominerad. Tre Kronor är också nominerat till årets lag, och Torontoforwarden William Nylander till årets nykomling. Nylander slåss i sin kategori med stavhopparen Armand Duplantis, skidskytten Hanna Öberg och VM-guldmedaljören i skateboard Oskar Rozenberg Hallberg.

En annan nominerad ledare är orienteringslandslagets förbundskapten Håkan Carlsson. Hans landslag har de två senaste åren vunnit medaljligan i VM, något som färgar av sig genom fyra nomineringar till Idrottsgalan. Tove Alexandersson är nominerad både till årets kvinnliga idrottare och till årets prestation, samt som en del i det svenska damstafettlaget.

Öhling Norberg nominerad

Till årets prestation är även Victor Öhling Norberg nominerad. Skicrossåkaren lyckades ta VM-guld bara månader efter flickvännen och landslagskollegan Anna Holmlunds svåra krasch. VM-guld tog också skicrossåkaren Sandra Näslund, som är en av de nominerade till årets kvinnliga idrottare.

Förutom Sandra Näslund och Tove Alexandersson är majorvinnaren i golf Anna Nordqvist, och simmaren Sarah Sjöström, nominerade i den tyngsta kategorin på damsidan. Sjöström har haft ett otroligt år, inte minst på VM i lång bana i somras där hon tog tre guld, ett silver och satte två världsrekord.

TT