Annons

Olsson tappade - Hirscher säkrade totalcupen

Matts Olssons åttondeplats blev en elfteplats i Kranjska Goras storslalom. VM-guldmedaljören Henrik Kristoffersen pallade för trycket och vann, samtidigt som Marcel Hirscher säkrade segern i den totala världscupen - för åttonde året i rad.(TT)
Publicerad 9 mars 2019

Matts Olssons åttondeplats blev en elfteplats i Kranjska Goras storslalom.

VM-guldmedaljören Henrik Kristoffersen pallade för trycket och vann, samtidigt som Marcel Hirscher säkrade segern i den totala världscupen - för åttonde året i rad.

Annons

Österrikaren Hirscher slutade först på sjätte plats vid tävlingen i Slovenien. Men det räckte för att säkra segern i den totala världscupen, en titel som 30-åringen prenumererat på sedan säsongen 2011-2012.

Hirscher var däremot nästan en sekund (92 hundradelar) bakom lördagens segrare Henrik Kristoffersen. VM-guldmedaljören från Åre för tre veckor sedan behöll ledningen från första åket och vann 24 hundradelar före landsmannen Rasmus Windingstad.

Matts Olsson låg på åttonde plats efter förstaåket, men fick inte åkningen att stämma i andra. 30-åringen var 1,24 bakom Kristoffersen och knappt sju tiondelar från Marco Odermatt, Schweiz, på tredjeplatsen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons