GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rysslands dopning ökar Sveriges medaljchanser

Ryssland är i nuläget uteslutet från Paralympics. För Sverige innebär det ökade medaljchanser vid spelen i Pyeongchang. - I grunden vill ju alla att de bästa idrottarna ska vara med, men inte till vilket pris som helst, säger Hans Säfström, sportchef för Sveriges paralympiska kommitté.(TT)
Publicerad 20 december 2017

Ryska idrottare stoppades från att vara med vid Paralympics sommarspel i Rio de Janeiro förra året. Till vinterspelen i Pyeongchang i mars kan scenariot bli detsamma.

Rysslands paralympiska kommitté, RPK, är fortsatt dopningsavstängd av den Internationella paralympiska kommittén, IPK.

Förskjutet beslut

I nuläget innebär det bland annat att det ryska curlinglaget, som är rankat etta i världen, inte får delta vid tävlingarna i Sydkorea. I januari ska IPK meddela sitt slutgiltiga beslut kring Rysslands vara eller icke vara under Paralympics. Ett beslut som egentligen skulle ha meddelats på fredag,

””

Medaljchanserna för Sveriges curlinglag, som kvalat in till Paralympics som tionde av tolv lag, skulle öka ifall Ryssland inte tilläts tävla.

"Väldigt oviss"

””

Även om Ryssland som nation inte får tävla i Paralympics så finns det fortfarande chans för ryska idrottare att delta under neutral flagg. I fall de kvalar in i en individuell idrott.

Tidigare i december meddelade Internationella olympiska kommittén (IOK) att Ryssland som nation stoppas från OS som anordnas veckorna innan Paralympics. Enskilda ryska idrottare, som kan bevisa att de är rena, kan däremot få delta i de olympiska spelen.

TT